Chlieb je jednou z najstarších potravín, ktorá predstavuje základ výživovej pyramídy. Pozornosť inovatívnym smerovaniam vo výrobe chleba a dizajnovaniu receptúr sa dlhodobo venujú výskumníci Ústavu potravinárstva Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.
V Arboréte Mlyňany sa 17. októbra konalo vzdelávacie a informačné podujatie Deň pre pôdu. Hlavným organizátorom bola Nadácia Ekopolis a jedným zo spoluorganizátorov podujatia bol aj Vysokoškolský poľnohospodársky podnik (VPP) SPU, s. r. o., Kolíňany.
Študenti Fakulty biotechnológie a potravinárstva študijného programu potraviny a technológie v gastronómii sa 17. októbra zúčastnili na zážitkovom kávovom workshope.
Kreatívne centrum SPU v Nitre a Fakulta ekonomiky a manažmentu (FEM) predstavili 15. októbra nový koncept tvorivých diskusií a inšpiratívnych stretnutí s názvom Kreatívna kaviareň.
Deti z našej univerzitnej Materskej školy Klások pomohli spropagovať vzdelávací a popularizačný projekt Hovorme o jedle, v rámci ktorého žiaci základných škôl tvoria zaujímavé projekty o potravinách.
Príprava novej agropolitiky a úprava Strategického plánu Spoločnej poľnohospodárskej politiky boli témou odborného workshopu, ktorý sa konal 10. októbra v kongresovej sále VC ABT.
Výskumníci zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre realizovali experimenty na záchranu najohrozenejšieho slovenského plemena koní – Slovenského športového ponyho.
Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre čakajú v akademickom roku 2024/2025 viaceré nové projekty, ktoré prinesú investície do rozvoja infraštruktúry vzdelávania aj športu.