Nadviazať vedeckú spoluprácu v oblasti rozvoja aplikovaných botanických disciplín bolo hlavným cieľom pracovného pobytu profesora Martina Bačkora z Ústavu biotechnológie Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre na dvoch islandských univerzitách.
Vzdelávať žiakov v oblasti potravinárstva a zdravej výživy bolo cieľom podujatia BrainFood – Skutočne zdravý kvíz, ktoré sa konalo 15. novembra v Kreatívnom centre SPU.
Ukážky výcviku psov patria k obľúbeným podujatiam jarných aj jesenných študentských dní. Kynológovia SPU pripravili 13. novembra pre návštevníkov Študentských dní nitrianskych univerzít zaujímavý program.
Jeseň v Nitre opäť spestria nitrianske univerzity so svojím programom. Slovenská poľnohospodárska univerzita a Univerzita Konštantína Filozofa organizujú od 11. novembra do 4. decembra 2024 Študentské dni nitrianskych univerzít.
Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov (FAPZ) a Fakulta biotechnológie a potravinárstva (FBP) budú mať dve nové spoločné pracoviská – výrobňu mäsových produktov s pracovným názvom „Bitúnok“ a Laboratórium aplikovanej biológie.
Chlieb je jednou z najstarších potravín, ktorá predstavuje základ výživovej pyramídy. Pozornosť inovatívnym smerovaniam vo výrobe chleba a dizajnovaniu receptúr sa dlhodobo venujú výskumníci Ústavu potravinárstva Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.