Výroba horkej čokolády, praženie, lúpanie mixovanie a melanžovanie kakaových bôbov, praženie, mletie a degustácia kávy, výroba sirupu z orgovánu či trnkového likéru.
Študenti zo Študentského parlamentu TF SPU, Študentského spolku Pasteur a Sokoliari sv. Svorada sa spojili a v rámci Nitrianskych univerzitných dní pripravili 27. apríla pre študentov zábavno-vedomostnú akciu Spoznaj areál SPU.
Pri plánovaní a realizácii tohtoročných kariérnych dní spojili svoje sily obe nitrianske univerzity. Ich prípravu a zdarný priebeh zabezpečovalo Univerzitné poradenské a podporné centrum SPU v Nitre v spolupráci so Študentským centrom UKF v Nitre.
Vplyv emisií skleníkových plynov na agropotravinársky sektor bola hlavná téma diskusie Za okrúhlym stolom, ktorú organizoval 22. apríla EIT Food HUB na SPU v Nitre.
Ceny Atlas pre tých, ktorí povýšili ochranu prírody na svoju top prioritu, sú rozdané. V druhom ročníku prestížnej slovenskej enviro súťaže, ktorú organizuje Nadácia VÚB, v kategórii osveta zvíťazil projekt Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre.