Téma

Výroba horkej čokolády, praženie, lúpanie mixovanie a melanžovanie  kakaových bôbov, praženie, mletie a degustácia kávy, výroba sirupu z orgovánu či trnkového likéru.

Aj tento rok boli neoddeliteľnou súčasťou Nitrianskych univerzitných dní Kariérne dni pre našich vysokoškolákov.

V rámci Nitrianskych univerzitných dní sa 26. apríla v priestoroch psiarne SPU uskutočnil prvý ročník Kynologického putovného pohára SPU,

Študenti zo Študentského parlamentu TF SPU, Študentského spolku Pasteur a Sokoliari sv. Svorada sa spojili a v rámci Nitrianskych univerzitných dní pripravili 27. apríla pre študentov zábavno-vedomostnú akciu Spoznaj areál SPU.

Pri plánovaní a realizácii tohtoročných kariérnych dní spojili svoje sily obe nitrianske univerzity. Ich prípravu a zdarný priebeh zabezpečovalo  Univerzitné poradenské a podporné centrum SPU v Nitre v spolupráci so Študentským centrom UKF v Nitre.

Vplyv emisií skleníkových plynov na agropotravinársky sektor bola hlavná téma diskusie Za okrúhlym stolom, ktorú organizoval 22. apríla EIT Food HUB na SPU v Nitre.

V rámci Nitrianskych univerzitných dní sa 25. apríla v Centre univerzitného športu SPU uskutočnil druhý ročník Halového futbalového turnaja Technikov.