Téma

So zmenou klímy sa mení aj flóra našej krajiny. Niektoré vzácne druhy rastlín sa stávajú bežnými, čoraz viac sa na našom území šíria nepôvodné druhy rastlín.

Fakultu ekonomiky a manažmentu SPU navštívila 9. marca odborníčka na výživu a spisovateľka PaedDr. Antónia Mačingová, aby v rámci predmetu európsky spotrebiteľ a spotrebiteľské správanie vystúpila s výberovou prednáškou na tému Zmena stravy je cesta, zmena osobnosti je cieľ.

Na Ústave chovu zvierat FAPZ sa v rámci predmetu poľovníctvo II uskutočnila výberová prednáška PaedDr. Imricha Šubu, PhD., významného odborníka v oblasti poľovníctva.

Obsahuje vyše 3700 vzoriek, medzi nimi aj národných plemien zvierat a hydiny, ktoré už neexistujú.

Trvanlivosť a kvalita ovocia a zeleniny je čoraz častejšou témou spotrebiteľov, ale aj odborníkov na výživu či lekárov. Tieto potraviny však patria k najrýchlejšie sa kaziacim. Dôvodom sú prítomné mikroorganizmy.