Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre bola partnerom projektu európskeho projektu FoodRUs zameraného na hľadanie inovatívnych riešení pre prevenciu plytvania potravinami.
Študenti Fakulty biotechnológie a potravinárstva (FBP) sa v rámci predmetu správna výrobná prax učia v Potravinovom inkubátore, ako správne nastaviť výrobu potravín v súlade s normou bezpečnosti a hygieny potravín.
V rámci internacionalizácie vzdelávania a vedy na Slovensku podporila Slovenská akademická informačná agentúra (SAIA, n.o.) Anastasiiu Shevchenko, PhD., vedecko-pedagogickú pracovníčku Národnej univerzity potravinárskych technológií v Kyjeve.
Projekt SPU v Nitre s názvom „Podpora internacionalizácie v akademickom prostredí“ sa zaradil medzi úspešné projekty, ktoré získali finančnú podporu z Plánu obnovy a odolnosti SR.