Projekty

Európsky inovačný a technologický inštitút opäť schválil Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre ako EIT Food Hub.

V  stredoázijskom Tadžikistane a  Turkmenistane majú záujem o  výchovu kvalitných odborníkov v  oblasti spracovania potravín.

V rámci vzdelávania seniorov na Slovensku ide o pilotný projekt medzinárodnej spolupráce dvoch univerzít.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre bola partnerom projektu európskeho projektu FoodRUs zameraného na hľadanie inovatívnych riešení pre prevenciu plytvania potravinami.

Študenti Fakulty biotechnológie a potravinárstva (FBP) sa v rámci predmetu správna výrobná prax učia v Potravinovom inkubátore, ako správne nastaviť výrobu potravín v súlade s normou bezpečnosti a hygieny potravín.

V rámci projektu DETECT! spustili v jeho druhej fáze opäť tri štandardné predmety: diaľkový prieskum Zeme, manažment a základy ekonomiky.

V rámci internacionalizácie vzdelávania a vedy na Slovensku podporila Slovenská akademická informačná agentúra (SAIA, n.o.) Anastasiiu Shevchenko, PhD., vedecko-pedagogickú pracovníčku Národnej univerzity potravinárskych technológií v Kyjeve.

Projekt SPU v Nitre s názvom „Podpora internacionalizácie v akademickom prostredí“ sa zaradil medzi úspešné projekty, ktoré získali finančnú podporu z Plánu obnovy a odolnosti SR.