Projekty

Spracovanie potravinového odpadu a jeho premena na vysoko výživné krmivo pre hospodárske zvieratá prostredníctvom biologickej aktivity lariev muchy čiernej je inovatívny projekt Jaroslava Michalka,  s ktorým uspel v Demo Days súťaže EIT Jumpstarter 2021.

Na Fakulte európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre sa od 28. júna do 23. júla uskutočnila prípadová štúdia v rámci medzinárodného inžinierskeho štúdia v rozvoji vidieka (IMRD).

Na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre riešia medzinárodný projekt pod názvom Pandémia COVID-19 „otvára príležitosť“ pre prechod k novej a integrujúcejšej internacionalizácii prostredníctvom virtuálnej mobility – COVIMO.

SUSCOF: O udržateľnom prístupe k potravinám

Na Fakulte ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre prezentovali 22. júna výsledky výskumu v oblasti udržateľnej spotreby potravín, ktorý sa uskutočnil na Slovensku ale aj v zahraničí.  Popularizačné podujatie v rámci projektu SUSCOF, určené odbornej i laickej verejnosti, sa stretlo s pozitívnou odozvou.

SPU realizuje projekt pre zefektívnenie pestovateľského a šľachtiteľského procesu zeleniny

SPU v Nitre realizuje od 1. februára projekt s názvom Příhraniční spolupráce sdílených laboratoří pro zlepšení konkurenceschopnosti českých a slovenských producentů zeleniny.

EIT Food RIS Fellowships online workshop

V rámci EIT Food Hub-u na Slovensku sa pod záštitou Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre 27. mája uskutočnil online workshop EIT Food RIS Fellowships pre budúcich stážistov v spoločnostiach zameraných na agrosektor a potravinový systém.