SPU vyvíja slané pochutiny pre adolescentov

napísal

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre sa opäť podieľa na vývoji produktu spolu so spotrebiteľmi v rámci projektu EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2022.

Do projektu, ktorý je financovaný Európskym inovačným a technologickým inštitútom a koordinovaný Varšavskou univerzitou, je zapojených 15 adolescentov vo veku 15-19 rokov, 6 rodičov, ktorí majú deti vo veku 15-19 rokov a 7 starých rodičov s vnúčatami vo veku 15-19 rokov.

Na Slovensku je projekt realizovaný prostredníctvom Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre a Výskumného centra AgroBioTech. Projektové aktivity so spotrebiteľmi a zástupcami potravinárskej spoločnosti Pierre Baguette, s.r.o., vrátane kreatívnych úloh, sú realizované online.

Záverečné stretnutie v polovici novembra 2022 s účasťou potravinárskej spoločnosti, ktorá má za úlohu jeden nápad inovatívneho produktu navrhnutého spotrebiteľmi uviesť na trh, bude venované kľúčovým zisteniam projektu a prezentácii návrhov nových slaných pochutín.

Návrhy produktov s novou unikátnou receptúrou sú výživovo modifikované pre skupinu mladých ľudí a spĺňajú kľúčové atribúty vrátane podporného vplyvu na zdravie mladých adolescentov, vyhovujúceho spôsobu konzumácie „ready-to-eat“ či preferovanej chute.

Z médií:

RTVS: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14026/365951#1231

TASR: https://www.teraz.sk/regiony/spu-vyvija-zdrave-slane-pochutiny-pre/671607-clanok.html

Nitra24: https://nitra.dnes24.sk/maskrtenie-bez-pocitu-viny-spu-vyvija-zdrave-slane-pochutiny-pre-adolescentov-424582

My Nitrianske noviny: https://mynitra.sme.sk/c/23067500/univerzita-v-nitre-sa-podiela-na-vyvoji-noveho-produktu-pre-tinedzerov-bude-slany-nie-bezlepkovy.html

Ísť späť