Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov (FAPZ) a Fakulta biotechnológie a potravinárstva (FBP) budú mať dve nové spoločné pracoviská – výrobňu mäsových produktov s pracovným názvom „Bitúnok“ a Laboratórium aplikovanej biológie.
Chlieb je jednou z najstarších potravín, ktorá predstavuje základ výživovej pyramídy. Pozornosť inovatívnym smerovaniam vo výrobe chleba a dizajnovaniu receptúr sa dlhodobo venujú výskumníci Ústavu potravinárstva Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.
V Arboréte Mlyňany sa 17. októbra konalo vzdelávacie a informačné podujatie Deň pre pôdu. Hlavným organizátorom bola Nadácia Ekopolis a jedným zo spoluorganizátorov podujatia bol aj Vysokoškolský poľnohospodársky podnik (VPP) SPU, s. r. o., Kolíňany.
Študenti Fakulty biotechnológie a potravinárstva študijného programu potraviny a technológie v gastronómii sa 17. októbra zúčastnili na zážitkovom kávovom workshope.
Kreatívne centrum SPU v Nitre a Fakulta ekonomiky a manažmentu (FEM) predstavili 15. októbra nový koncept tvorivých diskusií a inšpiratívnych stretnutí s názvom Kreatívna kaviareň.
Deti z našej univerzitnej Materskej školy Klások pomohli spropagovať vzdelávací a popularizačný projekt Hovorme o jedle, v rámci ktorého žiaci základných škôl tvoria zaujímavé projekty o potravinách.