Téma

Viete, ako chutí saláma z mäsa a červenej repy? Študenti druhého ročníka programu obchodné podnikanie na Fakulte ekonomiky a manažmentu to zistili počas exkurzie v Mäsokombináte Púchov.

Predmet liečivé rastliny sa na Fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov vyučuje už tridsať rokov.  V stredu, 19. októbra, mali študenti možnosť vypočuť si zaujímavú prednášku zameranú práve na túto tému.

Memorandum o spolupráci Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), ktoré bolo podpísané v roku 2019 v Paríži, vytvára rámec pre krátkodobé stáže študentov inžinierskeho a doktorandského štúdia na odborných direktoriátoch OECD.

Na 27. ročníku celoslovenskej súťaže najlepších manažmentov agrokomplexu SR - TOP Agro bol ocenený aj Vysokoškolský poľnohospodársky podnik v Kolíňanoch. Slávnostné odovzdávanie ocenení sa konalo 20. októbra v Leviciach.

Nadácia ESET už po štvrtýkrát vyhlásila laureátov a laureátky ESET Science Award, ocenenia výnimočných vedeckých a pedagogických osobností za ich vedeckú prácu a prínos do ďalších oblastí života.

V súťaži, ktorú vyhlasuje Spoločnosť pre záhradnú a krajinnú tvorbu, získal kvetinový parter pred Aulou SPU  3. miesto v kategórii Detail roka. Projekt realizovala Botanická záhrada SPU a študenti a pedagógovia FZKI.

Téma problematiky chleba dominovala aj hlavnému sprievodnému podujatiu medzinárodného filmového festivalu Agrofilm - diskusnému fóru Chlieb a Ako nasýtiť svet.

V priestoroch Štátnej veterinárnej a potravinovej správy v Bratislave sa 6. októbra konalo Valné zhromaždenie Únie európskych akadémií pôdohospodárskych vied (ueaa.info), ktorej členom je aj Slovenská akadémia pôdohospodárskych vied.