Téma

Obsahuje vyše 3700 vzoriek, medzi nimi aj národných plemien zvierat a hydiny, ktoré už neexistujú.

Trvanlivosť a kvalita ovocia a zeleniny je čoraz častejšou témou spotrebiteľov, ale aj odborníkov na výživu či lekárov. Tieto potraviny však patria k najrýchlejšie sa kaziacim. Dôvodom sú prítomné mikroorganizmy.

Vo Vedeckej kaviarni Fakulty ekonomiky a manažmentu sa v posledný januárový deň stretli doktorandi a záujemcovia o doktorandské štúdium s vedením fakulty, kolegami z Prahy a absolventmi, aby diskutovali o podmienkach doktorandského štúdia na Slovensku a v Čechách a podpore mladej vedy na FEM.

Vodáctvo je hobby aj relax. Prináša nečakané situácie, výzvy a radosť z ich zdolávania. Docent Mgr. Peter Juhás, PhD., z Ústavu chovu zvierat FAPZ sa mu aktívne venuje vyše tridsať rokov.

Zelené inovácie sú v súčasnej inovatívnej praxi aktívne uplatňované vo svete, ako aj na Slovensku, priaznivo ovplyvňujú klímu v mestách. Budú aj súčasťou Živého laboratória zelených inovácií, ktoré vznikne na Ústave krajinnej architektúry FZKI.