SPU v Nitre zabezpečuje pre študentov a zamestnancov komplexné bezplatné psychologické poradenstvo v inkluzívnom prostredí prostredníctvom Univerzitného podporného a poradenského centra (UPPC).
Svetový deň výživy, ktorý sa oslavuje 16. októbra, zvyšuje povedomie o bezpečnosti potravín a význame prístupu k výživnej strave pre všetkých ľudí na svete. Čo je jeho podstatou sme si pripomenuli s doktorkou Petrou Lenártovou z Ústavu výživy a genomiky FAPZ.
Čo priniesol festival, aká bola jeho organizačná a umelecká úroveň, v čom spočíva jeho význam, sme hovorili s členkou odbornej poroty riaditeľkou Odboru živého dedičstva a kultúry znevýhodnených skupín obyvateľstva Ministerstva kultúry SR Barborou Morongovou.
Po marcovej návšteve Saudskej Arábie sa naša odborníčka na sokoliarstvo a pedagogička na Ústave chovu zvierat Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU doktorka Terézia Hegerová v máji opäť ocitla na Arabskom polostrove.
Ako sa cez Veľkú noc dobre stravovať, nepribrať alebo skôr nedostať žlčníkový či dnavý záchvat, prípadne bolesť žalúdka, a to nielen od prejedania sa, ale paradoxne od hladu? Hovorili sme s odborníčkou na výživu docentkou Martinou Gažarovou.
Súčasťou oficiálnej delegácie Ministerstva obrany SR, ktorá navštívila 2. – 4. marca Saudskú Arábiu, bola aj doktorka Terézia Hegerová z Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.
Študentskou osobnosťou Slovenska za akademický rok 2023/2024 v kategórii Poľnohospodárstvo, lesníctvo, drevárstvo sa stala inžinierka Katarína Poláková z Ústavu potravinárstva Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.
Moderná doba nabáda nielen k zdravej výžive, ale aj k udržateľnosti a cirkulárnej ekonomike. Všetky tieto aktuálne výzvy spojila vo svojom projekte líderka študentského startupu Caskin Coffee Labs Terézia Švecová.