SPU vzdelávala deti o jedlých kvetoch a jedlom hmyze

napísal

Na Základnej škole v Lozorne sa 2. júna konali oslavy Dňa detí s množstvom kreatívnych workshopov. Jeden z nich bol zameraný na jedlé kvety a jedlý hmyz.

Rozmanitosť potravín predstavila deťom Inšpiratívnym spôsobom docentka Eva Ivanišová z Ústavu potravinárstva a Potravinového inkubátora Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. „Žiaci mali možnosť ochutnať múčne červy, cvrčky, jedlé kvety a tiež čokoládu s prídavkom jedlých kvetov. To podporilo ich zvedavosť a vedomosti o alternatívnych surovinách dôležitých pre budúcnosť,“ povedala E. Ivanišová.

Dodala, že výchova k správnym stravovacím návykom a poznanie rôznych surovín a potravín je kľúčová už od detstva, ako aj spolupráca s univerzitami a odborníkmi v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva. Takéto aktivity pomáhajú deťom lepšie pochopiť hodnotu a rozmanitosť potravín, čo môže viesť k zdravším voľbám v budúcnosti a k väčšiemu rešpektu k prírode.

Workshop bo realizovaný s podporou projektu Food Educators – Inšpirujúci zdravý a udržateľný výber potravín a agropotravinársku kariéru.

 

Ísť späť