e-poľnohospodár

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
spravodajca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
  • porn - instagram takipci satin al - film izle - titan jel - hyundai kia yedek parca - instagram takipci satin al - konya escort - Lipo Magnet - ankara evden eve nakliyat - İllegal bahis sitesi
  • Home Kategorie spravodajstva Poľnohospodár 10/61 Stretnutie chovateľov ošípaných a producentov mäsa pri varení guláša

    Stretnutie chovateľov ošípaných a producentov mäsa pri varení guláša

    E-mail Tlačiť

    chovateliaPri príležitosti každoročne organizovaného Chovateľského dňa ošípaných a 1. ročníka konferencie Kvalita mäsa sa stretli zástupcovia vedeckej aj odbornej spoločnosti a praxe.

    Po predpoludní strávenom sledovaním prednášok a prezentácií zástupcov ministerstva pôdohospodárstva, platobnej agentúry, chovateľských a spracovateľských zväzov strávili popoludnie pri varení bravčového kotlíkového guláša. A zároveň si zasúťažili. Družstvo SPU v zastúpení členov Katedry špeciálnej zootechniky a Katedry veterinárskych disciplín (prof. Ing. Juraj Mlynek, CSc., Ing. Ondřej Bučko PhD., Mgr. Peter Juhás, PhD., Ing. Ivan Imrich, PhD.), obsadilo 2. miesto v kategórii vhodný nápoj a 3. v kategórii prezentácia a komentár. Aj výber vína z produkcie VPP SPU a výzdoba maketami plemien ošípaných sa ukázali ako správna voľba. Okrem bravčového guláša družstvo SPU pripravilo aj špecialitu z jahňaciny – birka pörkölt. Spestrením programu bola aj účasť družstva Zväzu ekologického poľnohospodárstva Ekotrend, ktoré pripravilo hovädzí guláš v bio kvalite.

    r
     

    chovatelia 

    Družstvo SPU pri varení guláša

    Foto: archív FAPZ